• lt

Vilos „Auska“ restoranas „Leoni“

Europietiškos virtuvės išmintis, lietuviškos virtuvės prigimtis ir platus vynų pasirinkimas garantuoja gero skonio pojūtį.
Pagrindinėje restorano salėje yra 35 vietos.

Restoranas laukia svečių visomis savaitės dienomis.
Rekomenduojame išankstinę rezervaciją.

Pusryčiai: 9:00–11:00 val.
Informacija apie darbo laiką ne vasaros sezono metu
tel. +370 655 31720

Meniu

Šalti

Silkė su kelmučiais

5 €

Firminis mūsų restorano užkandis, suteikiantis naują skonį tradicinei silkei ir puikiai tinkantis prie stiprių, šaltų gėrimų.

Lašišos „Tartare“

7 €

Puikiai dera su avokadu, kaparėliais ir gražgarsčių lapeliais. Pašlakstyta alyvuogių ir balzamiko užpilu.

Kepta duona su sūrio padažu

4.5 €

„Amerikietiškai“ pagerinta lietuviška užkanda prie alaus.

„Cezario“ salotos su vištiena

6 €

Pasaulyje jau daug „Cezario“ versijų. Mūsiškis: šviežių salotų lapai, pomidorai, brandinto „Parmigiano Reggiano“ sūrio drožlės ir specialus salotų užpilas.

Karšti

Žuvienė

8 €

Mūsų pasididžiavimas, adresuotas žuvies mėgėjams. Lašišos ir sterko žuvienė patiekiama su šviežia grietinėle.

Vištienos krūtinėlė įdaryta sūriu

11 €

Vištienos krūtinėlė, įdaryta fetos sūriu, patiekiama su garuose troškintomis daržovėmis, pagardinama švelniu špinatų ir grietinėlės padažu.

Sterkas sūrio ir grietinėlės padažė

13 €

Žuvies filė, kuskusas, ant grilio keptos daržovės ir švelnus grietinėlės ir sūrio padažas.

Koldūnai „Meškučiai“

5 €

Koldūnai įdaryti maltos kalakutienos filė, patiekiami su grietine. Galite išsirinkti kaip norite – virtų ar gruzdintų aliejuje.

Kiaulienos kepsnys su grybais

12 €

Kiaulienos nugarinės kepsnys su baravykų padažu. Garnyrui siūlome apkeptas bulves ir šviežias daržoves.

Keptos šukutės

16 €

Keptos jūrų šukutės troškintos baltame vyne. Patiekiama su pomidoru ir žolelėmis.

Kepta juoda duona su česnaku

3.5 €

Populiariausia Lietuvos vyrų užkanda prie alaus.

Kalmarų ir svogūnų žiedai tešloje

6 €

Pageidaujantiems įdomesnio nei duonos skonio.

Jautienos išpjovos didkepsnis su slyvų ir viskio padažu

19 €

Tikrai geras „steikas“. Rinkitės kaip jį iškepti: gerai, vidutiniškai ar su krauju.
Kartu siūlomos grilyje keptos daržovės su viskyje brandintų slyvų padažu.

Jautienos befstrogenas

13 €

Pateikiamas su bulvių koše ir mūsų virtuvės virėjų raugintais agurkėliais.

Dienos sriuba

2.5 €

Kasdien vis kita. Teiraukitės Jus aptarnaujančio padavėjo.

Dešrelė „Aštuonkojis“ su bulvytėmis „fri“

5 €

Apkepta pieniška dešrelė su gruzdintomis bulvytėmis ir šviežiomis daržovėmis.

Bulvytės „fri“

3.5 €

Vaikiškų atostogų klasika – gruzdintos bulvytės su pomidorų padažu, pagardintos specialiais prieskoniais ir daržovėmis.

„Spaghetti“ su vištiena ir špinatais

7 €

Spagečiai su vištienos filė ir grietinėlės bei špinatų padažu.

Desertai

Lietiniai su varške ir trintomis braškėmis

6 €

Blynelio įdaras, kvepiantis vanile. Patiekiama su trintomis braškėmis.

Ledų desertas „Pašvaistė“

5 €

Ledai pateikiami su vaisiais ir šokolado drožlėmis.

„Mascarpone“ sūrio pyragas

5 €

Šiltas itališko sūrio pyragas pateikiamas su trintomis braškėmis.

„Creme-brulee“

5 €

Tradicinis ir klasikinis prancūziškas desertas. Grietinėlės kremas, padengtas karamelizuota plutele.

Gėrimai

Ledų ir pieno kokteilis

4 €

Pasirinkite skonį: šokoladinis, vanilinis ar braškinis.